Tag

gdpr

Kuriozitné porušenie nariadenia GDPR

Mýliť sa je ľudské. Svoje o tom vie aj člen tímu marketingovej spoločnosti Sprint Education, ktorá pôsobí v sektore vzdelávania. Na jej webovej stránke je uvedené, že spoločnosť ponúka stratégie, ktoré sú v súlade s nariadením GDPR. Paradoxne však toto nariadenie porušila, keď hromadne rozposlala ľudom e-mailové správy, kde ich žiadala o aktualizáciu svojich e-mailových...
Read More

Real Time Bidding nie je v súlade s GDPR

Správa úradu na ochranu dát Nedávna správa od nezávislého regulačného úradu na ochranu dát ICO (Information Commissioner’s Office) pre Spojené kráľovstvo sa zaoberá otázkou, či je RTB zlučiteľné s nariadením GDPR. Správa upozorňuje spoločnosti na zistené skutočnosti. Jej cieľom má byť poskytnúť informácie o postupe v jednej z regulačných priorít a predniesť názory úradu na...
Read More

GDPR inšpirovalo aj Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty (SAE) plánujú zaviesť zákon o ochrane osobných údajov. Inšpirujú sa pri tom aj nariadením Európskej únie, ktoré je známe pod skratkou GDPR.   Zákony vo svete Po zavedení nariadenia GDPR vznikol dopyt po súkromí aj v krajinách mimo Európskej únie. Príkladom môže byť Bahrajn, krajina Stredného východu, ktorý prijal svoj vlastný zákon...
Read More

Dodržiavanie GDPR vám uľahčí systém DMS

Osobné údaje sú v podniku roztrúsené naprieč celou jeho štruktúrou. Ide o údaje obsiahnuté v papierových, ale aj elektronických verziách dokumentov. Medzi nimi nájdeme životopisy uchádzačov o zamestnanie, pracovné zmluvy súčasných zamestnancov, korešpondenciu  či faktúry. Všetky tieto osobné údaje nariaďuje GDPR chrániť. Riešenie viacerých problémov Spolu s platnosťou GDPR pribudlo firmám a organizáciám hneď niekoľko...
Read More

Ohlasovanie porušenia ochrany osobných údajov

O nariadení GDPR sa dlho hovorilo ako o prelomovom predpise v oblasti ochrany osobných údajov, ktorý nielen zjednotí úpravu ochrany osobných údajov v celej Európskej únii, ale aj významne posilní ochranu osobných údajov fyzických osôb vo všeobecnosti a pokúsi sa zároveň aspoň udržať krok s technologickým vývojom súčasnosti .Jednou z povinností, ktorú prinieslo nové nariadenie GDPR je...
Read More

Ako správne spracovávať údaje o vašich zákazníkoch

Firmy si často zhromažďujú údaje o svojich zákazníkoch a následne im posielajú ponuky svojich služieb. To však s príchodom GDPR už nie je také jednoduché. Aj tu nastali pravidlá v súvislosti s údajmi a kontaktmi na zákazníkov, ktorých firmy oslovujú. Na to všetko už dohliada nariadenie GDPR o ochrane osobných údajov, ktoré musí dodržiavať každý podnikateľ. Ako...
Read More

7 vecí, ktoré by zdravotnícke organizácie mali o GDPR vedieť

Nariadenie GDPR a ochrana osobných údajov sa vzťahuje aj na zdravotníctvo. Samotný lekári musia taktiež dbať na bezpečnosť údajov svojich pacientov. Zdravotnícke organizácie prichádzajú do styku s množstvom osobných údajov. Bezpečná archivácia a taktiež ochrana údajov pri vyšetreniach je priam nevyhnutnosť. Pozrime sa na zopár vecí, ktoré by zdravotnícke organizácie mali vedieť o GDPR. 1....
Read More

Ako dlho uchovávať osobné údaje?

Osobný údaj je špecifickou komoditou. V spoločnosti a predovšetkým vo svete podnikania však ide o skutočne cennú surovinu. Práca s osobnými údajmi však od 25. 05. 2018 dostane nové brnenie, ktorého cieľom bude zvýšiť ochranu osobných údajov. Novým brnením, respektíve nariadením, ktoré sa o tento proces postará je smernica Európskej únie s názvom General Data...
Read More

CRM systém ako pomoc pri GDPR?

Ochrana osobných údajov je niečo, čo je v legislatíve Európskej únie zakotvené už od roku 1995. Nové opatrenia, ktoré vstúpia do platnosti 25. mája 2018 však prinútia všetkých zúčastnených k omnoho zodpovednejšiemu prístupu pri získavaní alebo spracúvaní osobných údajov. Preto určite nie je na škodu, ak existuje spôsob, ktorý by pomohol zavedeniu GDPR do praxe...
Read More

Zákony upravujúce GDPR

GDPR ( General Data Protecion Regulation) je všeobecné nariadenie na ochranu osobných údajov.  Predstavuje súbor ucelených pravidiel na ochranu dát v rámci Európskej únie. 25.mája 2018 nariadenie GDPR nahradí súčasný zákon o ochrane osobných údajov na Slovensku. Nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov Nová verzia zákona...
Read More
1 2